You are currently viewing Vælg den rigtige kattemad til din kat

Vælg den rigtige kattemad til din kat

Som katteejer ønsker man selvfølgelig sin kat det bedste. Det kan dog være svært at finde ud af, hvilken type af kattemad, der er den helt rigtige for din kat. Når du køber kattemad til din kat er der nemlig flere ting, som du bør overveje.

Generelt kan man sige at for at vælge den rigtige kattemad til din kat, så bør den være lækker, sund og selvfølgelig også til at betale. Er du i tvivl om, hvordan du vælger den helt rigtige kattemad til din kat, så læs med nedenfor, hvor der er samlet et par overvejelser, som du kan gøre dig, inden du køber mad til din kat. 

Din kats vægt og alder har betydning

Når du skal vælge kattemad til din kat er der vigtigt at du er opmærksom på din kats alder og vægt. Er din kat eksempelvis overvægtig er det vigtigt, at vælge noget foder, der ikke bidrager til yderligere overvægt. Det fleste katte sover mange timer i døgnet, hvilket også betyder, at din kat ikke nødvendigvis bruger meget energi i løbet af en dag. Det er derfor vigtigt at finde en fodertype, der har et energiindhold, der passer til din kats aktivitetsniveau.

Derudover kan din kats alder også have betydning for, hvilken type af kattemad som du bør købe. Har du eksempelvis en killing, så findes der foder, der er beregnet specielt til killinger og kan sikre dig at din kat får den næring den behøver i denne fase af kattens liv. Er du i tvivl om, hvilken type af kattemad som du skal vælge til din kat kan det være en god idé at spørge en dyrlæge til råd, så du sikrer dig, at du vælger det rigtige kattemad til din kat. 

Vær opmærksom på din kats fordøjelse

Når du vælger mad til din kat er det vigtigt at du vælger noget kattemad, der er god for din kats fordøjelse. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på om din kat eksempelvis har nogen allergier. Katte kan som mennesker være følsomme overfor bestemte ingredienser i deres mad, og nogle katte kræver endda allergivenlig mad. 

Nogle katte har et mere følsomt fordøjelsessystem end andre katte, og det kan derfor være en rigtig god idé at spørge din dyrlæge til råds, og få dem til at anbefale dig en diæt til din kat, så du er sikker på, at du vælger den rigtige kattemad til din kat. 

Gå på jagt efter tilbud

At købe kattemad kan være dyrt, hvis du ønsker at give din kat mad af en rigtig god kvalitet. Ønsker du at spare nogle penge på den mad du giver til din kat kan du derfor med fordel undersøge om der findes hjemmesider, hvor du kan købe maden billigere end i de fysiske butikker omkring dig.

Ved at jagte tilbud på nettet behøver du derfor ikke at gå på kompromis med kvaliteten af den mad, som du giver til din kat. 

Vælger du at købe mad til din kat på nettet kan det derudover være en god idé at undersøge om du mangler andre ting til dine kæledyr som kan findes på nettet dette kunne eksempelvis være et kattetoilet, en kattebakke eller hundeposer, hvis du også har hund. På den måde kan du samle dine indkøb og spare penge på fragt.